Over ons

 

TranslateIT.nl is een onderdeel van TextFree, dat in 1993 werd opgericht door René Janssen. Na zijn studie HEAO Commerciële Economie is hij altijd werkzaam geweest in de IT-industrie. Onder andere bij het marktonderzoekbureau IDC, bij VNU Business Publications (Personal Computer Magazine) en vervolgens jarenlang als Marketing Communications Manager bij Getronics en Triple P. In 1993 besloot René een eigen bedrijf te starten, TextFree.

 

In eerste instantie hield dit bedrijf zich vooral bezig met journalistieke werkzaamheden en tekstschrijven, met IT en computers als logische specialisatie. In korte tijd werd een uitgebreid klantenportfolio opgebouwd. In de loop der jaren heeft TextFree geschreven voor tijdschrijften als De Automatiseringgids, PCM, PC-Active, PC Consument, PC Plus en De Digitaalgids.

 

Daarnaast werd TextFree steeds vaker ingehuurd door IT-bedrijven en PR-bureau’s, voor het schrijven van IT-gerelateerde teksten zoals persberichten en artikelen voor bedrijfsmagazines. De combinatie van een commerciële achtergrond, IT- en journalistieke ervaring bleek daarbij bijzonder goed van pas te komen. 

 

 

Verschillende TextFree-klanten bleken ook op zoek naar een vertaler die niet met de oren staat te klapperen bij het lezen van typische IT-terminologie.

 

Een vertaler die droge IT-teksten niet alleen technisch gezien op de juiste wijze weet te vertalen, maar er ook een goed leesbare tekst van weet te maken. Als onderdeel van TextFree is TranslateIT inmiddels actief voor een groot aantal IT-bedrijven, zowel in Nederland als het buitenland (Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Zwitserland).

 

Hierbij gaat het stuk voor stuk om bedrijven die zowel wereldwijd als in Nederland marktleiders in hun vakgebied zijn. Ook in andere sectoren dan IT trouwens: van de aardappelverwerkende industrie tor audio/video en van online winkels tot onderwijs, ze weten ons allemaal te vinden. Opvallend is dat vrijwel al deze klanten al jarenlang gebruik blijven maken van de diensten van TextFree / TranslateIT.In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een indruk van onze werkzaamheden. Eén klik op de knop is voldoende: Ja, ik wil meer weten!